Detoxen

De term klinkt je zeker wel bekend in de oren, want detoxen is de trend bij uitstek om je lichaam goed te verzorgen. Maar wat houdt het precies in en op welke manieren kan je je lichaam zuiveren?

Detoxen, of ontgiften, is een manier om ons lichaam te zuiveren van afvalstoffen en andere onreinheden. De meeste mensen doen dit wanneer ze de laatste tijd teveel gedronken en/of gegeten hebben.

Je kan je lichaam zuiveren op verschillende manieren, waar jij je het best bij voelt. Maar hou rekening met de volgende symptomen van detoxen: lusteloosheid, hoofdpijn, stemmingswisselingen en vermoeidheid. Niet aangenaam, maar op die manier weet je dat je lichaam zichzelf zuivert.

Hier vind je 4 manieren terug om van al die afvalstoffen af te geraken:

1. Detoxsoep

Detoxen hoeft niet moeilijk te zijn, want het is de ideale manier om nieuwe recepten te leren kennen. Zoals de lekkere soepjes die bij deze detox horen. Ze zijn lekker, gezond en dienen elke avond ter vervanging van je maaltijd. Er bestaan recepten voor spinazie-peterseliesoep, wortel- en linzensoep, kikkererwtcourgettesoep ...

2. Detoxthee

Dit is misschien wel de bekendste manier om je lichaam te ontgiften en de makkelijkste om mee te beginnen. Je drinkt enkele kopjes thee per dag (max. 4) en dit voor 2 weken. Wat heb je precies nodig? Een glas heet water en je theebuiltje. Zorg er wel voor dat je geen extra zoetmakers toevoegt en dit combineert met gezond eten.

3. Fruitsapdetox

Deze manier van detoxen zie je vaak online bij celebs. De zuiveringskuur bestaat uit sapjes op basis van fruit en groenten, vooral sapjes die limoen en appel bevatten vallen in de smaak. Deze kuur volg je best maximaal voor een week, waar je dagelijks 4 sapjes drinkt. Online vind je een heleboel lekkere receptjes die je kan uitproberen.

4. Detoxsiroop

Ook bij de apotheek kan je terecht voor detoxmiddeltjes. Eén ervan is Vitafytea Fyto Detoxica, wat je best kan omschrijven als een detoxsiroop. Fyto bevat Chinese engelwortel, maïs, salie en blauwe bosbessen. De siroop ondersteunt de nieren en de reinigende functie van de lever. Je neemt 2 lepels per dag en gebruikt de fles tot hij helemaal leeg is.

Extra tips:

  • Drink genoeg water, je drinkt best minstens anderhalve liter per dag.
  • Lichaamsbeweging is dé ideale uitlaatklep om je lichaam te ontgiften. Het is goed voor de werking van je lichaam en ontdoet het van toxische stoffen.
  • Eet veel vezels, zoals bruine rijst en biologische groenten en fruit. Bieten, radijsjes, artisjokken, zuurkool, broccoli, zeewier ... enzovoort zijn voedingsproducten die erg goed helpen om je lichaam van toxines te zuiveren.

Schrijf je nu in op onze wekelijkse nieuwsbrief en ontvang een geschenkbon ter waarde van €5 bij aankoop van €50!