Waarom detoxen kan helpen bij het afvallen!

Helaas, van je lichaam te ontgiften verlies je op zich geen gewicht. En dan nu het goede nieuws: een detox-kuur kan je wel hélpen bij het afvallen, op verschillende manieren.

(c) Shutterstock

AFVALSTOFFEN VERTRAGEN

In ons lichaam zitten heel wat afvalstoffen opgestapeld. Die vertragen ons lichaam en zorgen ervoor dat we minder energie verbranden. Door het lichaam te zuiveren of ontgiften, krijgt het metabolisme een nieuwe boost, waardoor je meer calorieën verbrandt en de vetvoorraad sneller zal aangesproken worden.

MINDER OPGEBLAZEN

Door je lichaam te ontgiften zal je je minder opgeblazen voelen. Dat zorgt er op zijn beurt voor dat je je energieker en vitaler voelt én ook echt meer energie hebt. Daardoor gaan je vanzelf actiever zijn en weer meer energie verbruiken en dus calorieën verbranden. Een vicieuze cirkel dus, maar dan wel een goeie.

ONTGIFTERS

Een van de bekendste ontgifters is artisjok. Andere veel gebruikte bestanddelen zijn moerasspirea, paardenbloem, mariadistel, rozemarijn en desmodium. De ontgiftende stoffen werken vooral in op de lever, omdat die een zuiverende functie heeft. Ofwel gaat het om waterafdrijvende stoffen, die het ‘afval’ mee afvoeren. Een detox-kuur mag nooit te lang aanhouden en duurt meestal tussen de vijf en maximaal zeven dagen.

Schrijf je nu in op onze wekelijkse nieuwsbrief en ontvang een geschenkbon ter waarde van €5 bij aankoop van €50!